6 Ağustos 2007 Pazartesi

MECLİSTE KADIN VEKİL NE İÇİN VAR ANLAŞILDI!

AKP’nin çiçeği burnunda kadın milletvekilinden Ankara Milletvekili Zeynep Dağı ile Şanlıurfa Milletvekili Çağla Özyavuz, günü birbirleriyle tanışarak geçirdiler. Aslen Kars’lı olan Çağla Özyavuz, kendinden bahsederken, Harran’a gelin olarak gittiğini, ev işlerinde özellikle yemek yapmada iddialı olduğunu anlattı.
Daha önce de meclis içinde çiğ köfte yapılması haberleri sıkça basınımıza yansımıştı. Meclise böyle hünerli hanımlar alınarak artık bu gibi görevler onlara bırakılır meclisimizde kabul günü havasında renklenir. Kadın sorunları mı dediniz??? Hadi canım mecliste Türkiye kadınının yaşadığı sorunları yaşayan ve bilen kadın mı var? Mecliste kadın olsun diye kadın alınırsa olacağı budur elbet.

BAŞBAKANLIK VAROŞU !

Kasımpaşalı Başbakan'dan ve AKP'lilerden söz edilirken varoşlardan geldikleri vurgusu seçim malzemesi olarak sık sık kullanıldı. Kökenleri varoştan gelse de, geçmişleri emekçi , çiftçi olsa da çoktan eşek yüküyle parayı tutup şirket, villa, gemi sahibi olduklarını vurgulayacak değillerdi ya elbet. Sevgili %48 halkımızın da pek bi hoşuna gitti varoşların bağrından çıkan başbakan hikayesi. AKP'lilerin varoşlardan geldiği hikayesi ne kadar gerçekçi tartışılır ama AKP'li siyasi ve yerel kadroların bütün ülkeyi ve hatta BAŞBAKANLIĞI VAROŞA ÇEVİRDİĞİ bir gerçek! İşte varoşlaştırılan başkentin ve başbakanlığın belgesi.


3 M MECLİS !


Geçenlerde TRT de yemin töreninde ekran altı yazısında TBMMM yi görünce TRT alt yazıda bir "M"yi fazla girmiş diye düşünmüştük. Yoksa meclisin kalitesine dikkat çekmek için Migrosu örnek alıp 3M meclis mi demek istemiş derken kimileri de TRT çaktırmadan araya bir "Maganda" sıkıştırmış şeklinde değerlendirdi.
Şu tabanca hediye haberini okuduk da birden aklımıza bu değerlendirmeler geldi... Acaba TRT'nin altyazısından kim sorumlu ki???

OLGUNLAŞTIRAMADIKLARIMIZDAN MISINIZ?

ÖSS KALKMIYOR 4 SINAV OLUYOR Yeni sisteme göre, üniversiteye girişte artık tek değil, dört sınav uygulanacak. Yeni sisteme göre öğrenciler, 10, 11 ve 12’nci sınıfın sonundaOlgunlaşma Sınavı adı verilen bir sınava girecek.
Bu bir anlamda vatandaşın olgunluğunun resmi belgelenmesi anlamına geliyor!
EE.., diyelim öğrenci maddi durumu iyi değil ilköğretimden sonra okumadı olgunluk sınavlarına hiç girmedi. Yada girdi ama yeterince hazırlanıp başaramadı.. Ne olacak? Ömrünün sonuna dek "Olgunlaşmamış adam" damgası
mı yiyecek? İdeal vatandaşı yaratma peşindeki devletin bunu tescilli hale getirmesi mi nedir bu olgunlaşma? Olgunluk nedir peki? Karekök hesaplarını biyoloji sorularını yada diğer ders sorularını çözebiliyor olmak olgunlaşmış damgasını (payesini) almaya yetermi peki? Yoksa aslında amaç sadece bir yıl dersanelere sömürülen velileri üç yıl boyunca dersanelerin kucağına itelemek mi? Yani nereden bakarsanız bakın hıyarca bir uygulama olacağı açıktır!