13 Ağustos 2007 Pazartesi

Hocam Kola veya asitli içecekle abdest alınabilir mi?

Ankara'nın susuluğuna karşı yağmur duasından sonra şimdide din adamları yeni çözümler sunmaya başladı. Birileri teyemmüm (Toprakla abdest) koşulları oluşmuştur derken
Başkent Ankara’yı kasıp kavuran susuzluğa karşı ilginç bir öneri de, Diyanet İşleri eski Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz’dan geldi. Yılmaz, su sıkıntısının yaşandığı dönemlerde organların üç kere yerine bir kez yıkanmasının yeterli olduğunu, bu durumun dinen bir sakınca yaratmadığını belirtti. Yılmaz, cinsel ilişkiden sonra gusül abdetsi alırken de tasarruf yapılabileceğini savundu. Yılmaz, “Gusül abdestinde, vücudun her yerinin suyla temas etmesi gerekir. Kuraklı döneminde bu işlem yapılırken dakikalarca suyun altında kalmanın bir anlamı yok. Vücudun bir kere suyla teması gusül abdesti için yeterlidir” dedi.

İtalya'da kilo verene para ödülü


5 ay boyunca kilo vermeyi sürdürenlere 200 euro verilecek
İtalya'da bir kasabanın belediyesi, fazla kilolarını verenlere para ödülü verecek.Varallo Kasabası Belediye Başkanı Gianluca Buonanno, ayda 4 kilo veren erkeklerle 3 kilo veren kadınlara 50 euro para ödülü vereceklerini açıkladı. Bu uygulama Türkiye'de yapılsa kesin önce şişmanlarımızın sayısında ani bir firlama olurdu :)

AMERİKA KÜÇÜK TÜRKİYE OLMA YOLUNDA!


Menders'li yıllarda Amerika'dan alınan kredilerle "Amerika I Love you" şarkıları söylenip dalga dalga herkesin dilinde "Küçük Amerika" olma sevdası yayılıyordu. Eh bi bakıma olduk da. Şimdi Amerika Küçük Türkiye olma yolunda. Geçenlerde köprü çöktü şimdide bir eve uçak girmiş :) Böyle bir olay ya Türkiye'de olur ya da Amerika'da :) Bizde bugün bir deniz otobüsü yerinde duran gemiye çarptı bir kaç yıl önce de bir uçak bir taksiyle çarpışmıştı Amerika'da da uçak misafir odasına giriş yapmış :) Lomita sakini Garry Holm, “Misafir odamda oturuyordum ve büyük bir gürültü duydum. İlk önce otomobil kazası sandım ama sonra uçağı gördüm. Gerçekten büyük bir gürültüydü” dedi.